søndag 4. mai 2008

Tøffe tider

Det har vært lite oppdatering av bloggen i det siste. I løpet av april måned skjedde det flere alvorlige ting som har gått inn på oss. Her har vært to trafikk-ulykker hvor kjente og kjære ble skadet. Vår rwandesiske venn Innocent brakk armen da bilen han satt i på vei til jobb-oppdrag veltet, sjåføren mistet kontrollen. På sykehuset la de først på en svær gips, men røngten-bilde viste at det måtte operasjon til. Så da var det av med gipsen igjen, og han ble liggende en uke med til dels ganske store smerter og vente på at den legen som hadde kompetanse på slike operasjoner hadde tid til å ta seg av han. Nå er han operert og hjemme igjen, vi håper og ber om at det må være vellykket.
Fredag for litt over en uke siden måtte vår kollega Jan Erik Askjer styre motorsykkelen sin av veien for å unngå å kræsje med en lastebil. Han skulle kjøre forbi denne lastebilen, som hadde lav fart, og mens Jan Erik var oppe på siden svinger plutselig sjåføren bilen ut mot hans side. Han hadde ikke sett Jan Erik, som altså måtte hive seg ut av veien og stupte av sykkelen. Han fikk ikke livstruende skader, men etter et døgn på sykehus her i Ngaoundéré ble han evakuert til Yaoundé for grundigere undersøkelser (CT) og deretter til Norge hvor han nå ligger på Ullevåll Sykehus. Det er ting som tyder på nakke- /ryggskader, og etter grundigere undersøkelser blir det vurdert om han skal opereres. Kona hans, Stine, og de tre guttene reiser herfra denne uka for å være sammen med han i Norge. Så da forsvinner bl.a. Elias sin kjære bestevenn, Peder, det vil nok merkes godt.
Jan Erik blir sendt med småfly til Yaoundé.
I tillegg døde Astrids tante, moste Marit, mandag for snart to uker siden. Hun skulle ha feira 70-års dagen sin i juni, vi har planlagt hjemreise-datoen vår utfra det. Hun var frisk da vi reiste, og vi hadde vel ikke drømt om at vi ikke skulle få se henne igjen. Fryktelig trist, og ekstra tungt å være så langt vekke fra familien når slike ting skjer, ikke få være sammen med dem i begravelse.
Livet er en skjør ting, det blir kanskje enda mer tydelig i dette samfunnet her.

Ingen kommentarer: