søndag 30. mars 2008

Besøk på kamerunsk skole

Yoko heter en liten landsby som ligger noen kilometer utenfor Ngaoundéré. I denne landsbyen har de en skole som ble bygget for snaue to år siden, med sterkt engasjement fra foreldrene. Tidligere ble ungene undervist i et skur med stråvegger, så det er en stor forbedring nå som de har ordentlig murhus med to klasserom - et for de små og et for de store.
Den norske skolen har hatt litt kontakt med skolen i Yoko, og i forrige uke reiste vi på besøk til dem. De sto oppstilt og venta på oss, ganske spente. Så heiste de flagget og sang den kamerunske nasjonalsangen, en vanlig måte å begynne skoledagen på her i landet.

Etterpå fikk vi være med inn, først til de store og så til de små. Hvert klasserom har ei tavle, foreløpig ingen pulter eller benker. Dører og vinduer har de heller ikke fått ennå, så det hender at kyr og andre firbeinte tar seg en tur innom skolen når det ikke er barn der. Men at både ungene og de voksne er glade i den og stolte av den, var det liten tvil om. De har tak over hodet og stort engasjement, så kan det andre komme etter hvert.

Skolebarna i Yoko sang og framførte dikt for oss, og vi sang og hadde noen små gaver til dem. Kladdebok, blyant og penn var stas nok det, men det var ballongene som fikk fram de store smilene. Unger er unger og godt er det !


Ingen kommentarer: